نصب و راه اندازی Tag manager

img
img
img
img
shape
shape
blog-details
10
دی
نصب و راه اندازی Tag manager
نویسنده : محمدرضا لیایی
زمان مطالعه : 10 دقیقه

سلام خدمت شما دوستان و همراهان عزیز. در این جلسه می خواهیم روش نصب و راه اندازی آسان گوگل tag manager را در خدمتتان باشیم.

 

نکته: بهتر است همواره مرحله اول از طراحی هر پروژه وب سایتی را به ساخت یک اکانت اختصاصی جیمیل تنها جهت استفاده برای همان وب سایت اختصاص دهید و این ایمیل امن را تنها در دست خودتان تا هنگام تحویل پروژه نگه دارید تا بتوانید تمامی خدمات گوگل از جمله search console، google analytics، tag manager و... را بر روی آن پیاده سازی و مدیریت کنید.

برای راه اندازی تگ منیجر نیاز به اکانت گوگل دارید که به سادگی با ورود به قسمت ثبت نام گوگل می توانید به صورت رایگان برای خود آن را بسازید (اگر آشنایی با ساخت جیمیل ندارید می توانید با کمی جست و جو در گوگل به سادگی آن را برای خود بسازید). از آنجائی که خدمات گوگل به صورت مداوم در حال بروزرسانی هستند این آموزش مطابق با آخرین ورژن گوگل تگ منیجر در سال 2020 نوشته شده است و با معرفی ورژن های جدید بروز رسانی ها در قالب جلسه ای جداگانه در سایت بارگذاری خواهد شد. امیدوار هستم که بتوانید با استفاده از این دوره مدیریت هر چه بهتری بر روی سایت داشته خود داشته باشید و به این طریق مارکتینگ خود را گسترش دهید.

بعد از نصب و راه اندازی gmail خود و لاگین کردن با نام کاربری و رمز عبور به سراغ نصب و راه اندازی google tag manager می رویم.

ابتدا می بایست وارد پلتفرم مارکتینگ گوگل شویم. بعد از وارد شدن به این قسمت با صفحه ای به شکل زیر روبرو می شویم. در این صفحه درباره مزیت های استفاده از گوگل تگ منیجر به صورت مشروح صحبت شده است که می توانید با استفاده از تب بالای صفحه موارد مختلف را مطالعه نمائید. دو گزینه در قسمت سمت راست بالای صفحه مشاهده می کنید. گزینه sign in to tag manager برای مواردی است که شما اکانتی ساخته شده از قبل دارید و می خواهید با آن وارد کنسول تگ منیجر شوید که این گزینه مد نظر ما نیست. اما گزینه سمت راست start for free مد نظر ما است. لطفا بر روی آن کلیلک نمائید.

google tag manager starter page

از آنجائی که متاسفانه گوگل دسترسی به برخی از خدمات خود را برای کاربران، با ای پی ایران محدود کرده است با ورود به این صفحه شما با ارور 403 مواجه می شوید که می بایست برای رفتن به مرحله بعد حتما از یک سیستم تغییر آی پی استفاده نمائید تا ای پی شما از دید گوگل مخفی بماند. البته این تغییر ای پی هیچگونه اثری بر روی مراحل ثبت نام شما نخواهد گذاشت و با خیال آسوده می توانید ادامه مراحل را طی نمائید.

صفحه بعد ورودی سیستم تگ منیجر است و اگر به آدرس بالای صفحه توجه داشته باشید شما وارد زیر دامنه tagmanager از سایت گوگل شده اید و صفحه ای به شکل زیر رو بروی شما باز می شود.   البته در قسمت سمت چپ بالا گزینه هایی مانند version و workspace نیز وجود دارد که تا هنگامی که ثبت نام نکرده باشید برای شما فعال نمی شود.

google tag manager second page

در صفحه بعد از فرآیند ثبت نام با دو باکس جداگانه جهت دریافت اطلاعات مواجه هستیم. در باکس فوقانی دو گزینه جهت وارد کردن نام اکانت و انتخاب کشور مقصد وجود دارد. در گزینه Account Name نام مورد نظر خود را جهت ساخت اکانت می بایست وارد نمائید. ترجیحا می توانید نام شرکت و یا وب سایت خود را وارد نمائید به عنوان مثال ما asascript را وارد می نمائیم. در قسمت country نیز می بایست حتما نام یک کشور را انتخاب کرد و از آنجائی که باز هم متاسفانه ایران تحریم است نام ایران را نمی توانید در این لیست پیدا کنید. شما می توانید هر کشوری را که دوست دارید انتخاب کنید هیچ تفاوتی ندارد و بر روی روند کار موثر نیست.

در باکس container setup دو گزینه وجود دارد. در فیلد اول می بایست نامی جهت نام گذاری container خود انتخاب کنید. ممکن است بپرسید container چیست ؟ درباره این مورد در جلسه های آینده به صورت مفصل بحث خواهیم کرد ولی در کل اگر بخواهیم توضیح کوتاهی دهیم ممکن است شما بخواهید با یک اکانت چندین وب سایت را مدیریت نمائید و یا چندین مدل مختلف کد جاوا اسکریپت را در یک اکانت مدیریت کنید در اینجاست که container نقش اساسی جهت مدیریت را ایفا می کند. در اینجا ما نام سایت مثلا www.asascript.com را در قسمت container وارد می کنیم.

مورد بعدی که می بایست حتما یکی از موارد آن را انتخاب کنیم. گزینه پلتفرمی است که جهت گرفتن خدمات از گوگل درباره آن موضوع بهره مند شویم. این گزینه ها شامل: web، اپلیکیشن های ios، آپلیکیشن های Android، AMP و درنهایت نسخه آزمایشی مدیریت سرور است. هدف ما در این آموزش صرفا تمرکز بر روی پیاده سازی مدل web است و با مدل های دیگر فعلا کاری نداریم و در آموزش های آینده ممکن است در رابطه با مدل AMP نیز بحث کنیم.

بعد از انتخاب کردن گزینه web بر روی create در قسمت پایین صفحه کلیک نمائید.

 

نکته: در باکس بالایی صفحه گزینه به نام اشتراک گذاری اطلاعات وجود دارد که می توانید با انتخاب این گزینه اطلاعات بدست آمده از آنالیز خود را در اختیار دیگران قرار دهید و یا به گوگل این حق را بدهید که اطلاعات را اشتراک گذاری کند. البته با رعایت کامل مسائل امنیتی با عدم افشای نام خدمات گیرنده!

بعد از کلیک کردن بر روی دکمه create صفحه ای باز می شود مبنی بر حریم خصوصی و توافق نامه بین شما و گوگل جهت گرفتن خدمات از این وب سایت. اگر مایل هستید و می خواهید اطلاعاتی درباره لایسنس های گوگل بدست آورید آن را مطالعه نمائید و تیک موافقت را بزنید و در قسمت بالا سمت راست بر روی گزینه yes کلیلک کنید. اگر هم که موافق نیستید به نظر من همین جا این آموزش را رها کنید و کلا از هیچ یک از خدمات گوگل ستفاده نکنید:)

با کلیلک کردن بر روی گزینه yes مرورگر شما شروع به لود کردن صفحات مختلف می کند و در طی این فرآیند ساختن google tag manager به پایان می رسد. به همین سادگی توانستید یک اکانت برای مدیریت کنسول تگ منیجربرای وب سایت خود بسازید. بعد از تکمیل شدن فرآیند لود صفحه ای به صورت عکس زیر به نمایش در می آید که کنسول مدیریت گوگل تگ منیجر است که در جلسات آینده به بررسی جزء به جز المان های مختلف آن می پردازیم. البته اگر برای اولین بار است که وارد این کنسول می شوید باکسی همراه با کدهای جاوا اسکریپت برای شما باز می شود که با خیال آسوده می توانید آن را ببندید. 

در قسمت های بعد جهت نصب و راه اندازی به این کدها نیاز پیدا خواهیم کرد و آن ها را از قسمت تنظیمات می توانیم مشاهده کنیم.

google tag manager console page

در این جلسه با روش نصب google tag manager آشنایی پیدا کردیم. با ما در جلسات آینده همراه باشید تا به طور کامل با tag manager آشنایی پیدا کنید پس تا جلسه آینده خدا نگهدار.

لیست قسمت های این دوره:
رایگان 5 دقیقه
رایگان 10 دقیقه
رایگان 15 دقیقه
رایگان 20 دقیقه
رایگان 20 دقیقه
رایگان 30 دقیقه